Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges Feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1291
Anna most 25 éves, Bea 20 éves és Cili 10 éves. Hány év múlva lesz Anna és Bea életkora eggyütt Cili életkorának háromszorosa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Tegyük fel, hogy `x` év múlva lesz így, akkor Anna `25+x`, Bea `20+x`, Cili `10+x` éves lesz, Anna és Bea összeéletkora `(25+x)+(20+x)=45+2x` lesz, Cili életkorának háromszorosa pedig `3*(10+x)=30+3x`. A feladat szerint ezek egyenlőek, tehát:

`45+2x = 30+3x`, erre `15=x` adódik, tehát 15 év múlva lesz így.

Ellenőrzés: 15 év múlva Anna 40, Bea 35, Cili 25 éves lesz. 40+35=75, 25*3=75, 75=75, tehát jól számoltunk.
1