Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
683
A P(x;y) pontok jelzőszámai kozott fennál az
a, y=3x b, y>=3x kapcsolat

Keress ilyen pontokat a koordináta rendszerben...
Légyszi segítsen valaki sürgős lenne!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
y=3x
Egyszerű dolgod van. Először válaszd ki mondjuk az y-t. Olyan számokat kell találnod melyekre teljesül a fenti egyenlőség tehát pl. Ha y=3 akkor
3=3x / :3
X=1
Tehát P(1;3)
Vagy
Mondd azt hogy y=12
Ekkor 12=3x
X=4
M(4;12)
Így folytatva annyi pontit találsz amennyit csak akarsz!

b)
Y>=3x
Itt egy kicsit más a helyzet de mégis ugyanígy kell megoldanod. Vegyük az előző példákat!
Ha y=3 akkor
3>=3x /:3
1>=x
Tehát pl megfelel a kritériumoknak a P(1;3) vagy az M(0,5;3) pont is. Ezt több y-nal és x-szel is végigjátszhatod ;)

remélem segítettem :)
0