Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, hőtan

Főoldal » Középiskola » Fizika
456
Alimunim:
Alfa=2,4×10 a mínusz ötödiken
DeltaT= -200°C, ekkor hány %-kal lesz rövidebb egy aluminium huzal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika, hőtan
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`Δl = α*l_0*ΔT`
%-osan a hosszváltozás
`(Δl)/(l_0) = (α*l_0*ΔT)/(l_0) = α*ΔT`
Helyettesíts be...
0