Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikából kellene segítség!

Főoldal » Középiskola » Fizika
568
Mennyi idő áll rendelkezésére a 10m magas toronyból elhanyagolható kezdősebességgel vízbe ugró versenyzőnek, hogy a gyakorlatát bemutassa? Mekkora sebességgel érkezik a vízbe? Mekkora volt az átlagsebessége?

Ezt hogyan kell kiszámolni? ha lehet egy részletessebb leírást írjon az aki tudja, hogy megértsem ne csak az eredményt. Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Mivel elhanyagolható a kezdősebessége, így úgy tekinthető az ugró, mintha szabadon esne
`s = g/2 * t^2`
ebből meghatározható az esés ideje.

a sebesség pedig `v = g*t` érték lesz

az átlagsebesség
`v_(átlag) = s/t` vagy úgy is kiszámítható, hogy `v_(átlag) = v/2` mivel a sebesség 0-tól egyenletesen változik.
Módosítva: 7 éve
1