Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekházi 9.osztály egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
1044
Oldjuk meg a valós számok halmazán a következő egyenletet szorzattá alakítással;
(3x-1)(2x+4)-(3x-1)(x+1)=(3x-1)(2x-3)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
6X2+4x-2x-4-(3x2+3x-x-1)=6x2-9x-2x+3

3x2-3=6x2-11x+3
0=3x2-11x+6

Ez egy másodfokú egyenlet, a másodfokú egyenlet megoldóképlete kell ehez.

x1,2=-b± b²-4ac  /2a

Ha behelyettesited a számokat: a=3, b=-11, c=6

És megoldod akkor x₁=3 és x₂= 2/3

Ellenőrizd mindenképpen!!
Módosítva: 7 éve
0