Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 7.oszt. A nyomás ki számítása

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1327
Légyszi segítsetek! Számísd ki,mennyire nyomja a talajt az a 3 tonna tömegű lánctalpas traktor,mely 1,5 m2 felületen nehezedik a talajra! A = m= Fny= p=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A=1,5 m2
m=3 t=3000 kg
Fny=10*m=10*3000=30000 N
---------------------------------------------------
p=Fny÷A
p=30000 N÷1,5 m2=20000 N/m2=20000 Pa (pascal)
1