Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
504
2 C töltést helyezve az elektromos tér egy
pontjába, 10.000 N erő hat rá. Mekkora a
térerősség? Mekkora és milyen irányú lenne,
ha -1 C töltést helyeznénk oda?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F=Q×E

E=elektromos térerősség (N/C)
F= erő (10.000N)
Q = töltés (2C)
F/Q=E=(10.000N)/(2C)=5000N/C
-1C esetén kifele mutatna
Módosítva: 7 éve
1