Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1764
2 mol kétatomos normál állapotú ideális gázt állandó nyomáson 27 celsius fokra melegítünk!
a;Mennyivel változott meg a gáz belső energiája?
b;Mennyi hőt közöltünk a gázzal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
f=5
T(0)=273K
T(1)=300K
∆T=27K
n=2mol
k=1.38×10^(-23)J/K
∆E=0.5×f×n×k×∆T
0.5×5×(2mol)×(1.38×10^(-23)J/K)×27K
=186.3×10^(-23)J
-1