Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyszerűsítés

Főoldal » Általános iskola » Matematika
484
Sziasztok!

Tudnátol segíteni ebben, hogyan kell egyszerűsíteni?
Képet csatoltam ;)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyszerűsítés
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! :)

`-57.5 - 691/8` bővíted a `-57.5`-öt `8`-al, úgy, hogy a számlálót megszorzod 8-al, és a nevezőbe egy 8-ast írsz, vagyis:
`-(57.5*8)/8 - 691/8`
Ekkor 8 a közös nevező
`(-57.5*8 - 691)/8 = (-460 - 691)/8 = -1151 / 8 = -143.875`
0