Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fordítás

350
A szöveg lefordítása magyarról angolra.

Tibet nagy szentjei: Tilopa, Naropa, Marpa és Milarépa. Naropa közüttük nagy mágus, a világ legnagyobb és legveszélyesebb titkaira csillapíthatatlanul szomjas lény, aki ha gonosz lett volna az egész emberiséget megrontotta volna, mint Azazel. Életrajza elmondja, miképpen hódította meg a nagy varázserőket és azt, hogy minél több varázslatot tanult meg, annál mélyebbről látta be a világ varázslat-és káprázatmivoltát és azt, hogy ez a világ lélek álma.

Milarépa költő volt, szent misztikus, aszkéta, tanító. Negyven évig élt a Himalájában csalánlevélen, de olyan tudást szerzett, hogyha a száját szóra nyitotta, még az égben lakó istenek is elcsendesedtek, és őt hallgatták. Milarépa életrajzából megtudjuk, hogy pusztító vihart támasztani, a távolból embert ölni, levegőben járni, olyan mesterség, amit aránylag könnyen meg lehet tanulni. Ami nehéz, az egészen más: tiszta és szent életet élni. És a cél nem a mágia, hanem a tiszta élet. Ezért Milarépa modern: mai, mágiába tévedt ember kijózanítására írott könyv.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Angol, forditas
0
Felsőoktatás / Idegen nyelv

Válaszok

1
The great saints of Tibet are Tilopa, Naropa, Marpa and Milarépa. Naropa's communion is a great magician, the irresistibly thirsty creature of the greatest and most dangerous secrets of the world, if he had corrupted all humanity as Azazel. His biography tells us how he has conquered the great magic powers and the more magic he has learned, the deeper he has seen the magic and delusion of the world and the dream of the world.

Milarépa was a poet, holy mystic, ascetic, teacher. He lived forty years in the Himalayas with a nettle leaf, but he had acquired the knowledge that when his mouth was spoken, even the heavenly gods quieted and listened to him. From Milarépa's biography, we learn to bring a devastating storm, kill a man at a distance, walk in the air, a craft that can be learned relatively easily. What is difficult is quite different: to live a pure and holy life. And the goal is not magic but pure life. That's why Milarépa is a modern one: a book written to soothe a man who has fallen into magic.
0