Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
587
Egy testet V0=30m/s kezdősebességgel feldobunk.A maximális magasság elérése előtt 1s-sal,egy másik testet dobunk fel 40m/s kezdősebességgel.Határozzuk meg hogy a földtől milyen magasságba találkoznak.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az első test mozgása:
`s_1(t)=v_(01)·t- 1/2·g·t^2`
A másiké:
`s_2(t)=v_(02)·(t-1)- 1/2·g·(t-1)^2`

Vezesd le, mikor egyenlőek (t=?).
Utána azt, hogy ekkor milyen magasan vannak.
0