Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitség

Főoldal » Általános iskola » Fizika
515
az izzolámpa olvasható 100W;220V,és ezen a névleges értéken működtetjük
a) a 30 nap alatt elhasznált elektromos energiát,ha naponta (átlagosan) 6 orát világitt;
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1 nap 6 óra
30 nap 180 óra
Az elektromos energia kiszámolásának képlete:
W=P·t
Most O=100 W, t=180 óra
W=180·100 Wh
Számold át kilowattórába...
0