Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Középiskola » Matematika
537
5ös feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
PCD∆ ~ BEP∆ Felírva a megfelelő oldalak arányát a következő összefüggést kapjuk:
3·BC/(8·BE)=5·BC/(8·10), azaz BE=30/5=6 cm. Ell.: 3/(8·6)=5/(8·10)=1/16.
Módosítva: 7 éve
1

Itt is megnézheted a megoldást, vagy még mást is észrevehetsz!
https://www.geogebra.org/m/umkygkp3
1