Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

....

Főoldal » Általános iskola » Matematika
854
10×+7=4×-53
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
., ....
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
10x+7=4x-53 | -4x

6x+7=-53 | -7

6x= -60 | *(-1)

6x=60 | :6
x=10
-1

Ha visszahelyettesítettél volna, hamar rájöttél volna, hogy nem helyes a végeredmény...

10x+7=4x-53 | -4x

6x+7=-53 | -7

6x= -60 | :6

x=-10

Ellenőrzés:
bal oldal: 10*(-10)+7=-100+7=-93
jobb oldal: 4*(-10)-53=-40-53=-93, tehát helyes a megoldás.
1

10x+7=4x-53 ->az x-eket átvisszük
10x-4x=-53-7 elvégezzük
6x=-60 mindkét oldalt osztjuk 6al
x=-10
0