Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (Helyzeti energia)SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
493
A feladatot kep formájába csatolom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
s(t)=0.5×g×t^2
v(t)=g×t
t=√(2×s(t)/g)
v(t)=√(2×s(t)/g)×g=√(2×s(t)×g)=
s(t)=a t idő alatt megtett út. (200m)
v(t)=a pill. sebesség t időben.
g= neh. Gyorsulás (10m/s^2)
v(t)=√(2×s(t)×g)=
√(2×(200m)×(10m/s^2)=63.245m/s
Jól számoltál!

Átváltani könnyű..mert
1m/s=3.6km/h
63.245m/s=227.684km/h
(A csomagnak annyi az tuti)
E(h)=m×g×h
E(m)=0.5×m×v^2
E(h)=E(h)
m×g×h=0.5×m×v^2
g×h=0.5×v^2
2×g×h=v^2.
√(2×g×h)=v (h=s.. A magasság=út)
Másik feladat:
E(h)=m×g×h
E(m)=0.5×m×v^2
E(kezd)=m×g×h
E(hő)=0.01×m×g×h
E(h)=E(m)+E(hő)
E(h)-E(hő)=E(m)
E(h)-E(hő)=(1-0.01)×m×g×h=0.99×E(h)
0.99×g×h=0.5v^2
√(2×0.99×g×h)=√0.99×√(2×g×h)=
√0.99×(63.245m/s)=62.93m/s
Az előző feladatalapjan.


Módosítva: 7 éve
0