Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
868
Derékszögű koordináta-rendszerben keressük meg azon pontok halmazát, amelyek egyenlő távol vannak az x és az y tengelytől! Milyen ponthalmazt kapunk? Írjuk fel a ponthalmaz elemeinek x és y koordinátái közötti kapcsolatot!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, fontos, szorgalmi, koordináta-rendszer, x és y
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
f(x) = x és f(x) = -x függvények elemei vannak egyenlő távolságra x-től és y-tól is.
Milyen ponthalmazt kapunk: 2 egyenest, amik az origóban metszik egymást, és a tengelyekre szimmetrikusak.
y = x és y = -x
1