Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan oldjam meg ezt a fuggvenyt?

Főoldal » Középiskola » Matematika
673
Az f(x)=1/3x+2 fuggvenyt kellene kiszamitani ugy hogy a helyettesitesi ertek:x=6. x=1/2. x=-261. x=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha jól sejtem akkor a függvény:
f(x) = (1/3)*x + 2 ? (nem egyértelmű a kérdésből, hogy hol a zárójel).
Ebben az esetben:

x=6 esetén
(1/3) *6 + 2 = 2 + 2 = 4

x=1/2 esetén
(1/3)*(1/2) + 2 = 1/6 + 2 = 13/6

x=-261 esetén
(1/3)*(-261) + 2 = -81 + 2 = -79

x=0 esetén
(1/3)*0 + 2 = 2
0