Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy ingat oldalra huzunk, mig az egyensulyi helyzetehez viszonyitva 0,2m magasra kerul, ha a szal megfeszul. Mekkora sebesseggel halad at az egyensulyi helyzeten?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
480
......
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A helyzeti energiája `h` magason `E=m·g·h`
Amikor legalul van, akkor ez az energia mind átalakult mozgási energiává: `E=1/2·m·v^2`
Egyenlőek az energiák:
`m·g·h=1/2·m·v^2`
`g·h=1/2 v^2`
`2gh=v^2`
`v=sqrt(2gh)=sqrt(2·10m/s^2·"0,2"\ m)=sqrt(4\ m^2/s^2)= ...`
0