Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.o.s. Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
690
Egy laptop vásárlásakor a teljes ár 25%-át, 64500 Ft-ot kellett fizetnem.
Mennyi volt a laptop teljes vételára?
A laptop árának hány százalékát nem fizettem ki a vásárlásakor? Hány forintot nem fizettem ki?

Egy osztály eddig 120 kg papírhulladékot gyűjtött. A tervük 240 kg volt. Hány százalékát gyűjtötték a tervezettnek eddig?


Úgy terveztük,hogy a kirándulásunkon 5 km-es gyalogtúrát teszünk. 2 km után megpihentünk.
Hány százalékát tettük meg eddig utunknak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1.: A laptop teljes vételára:258000 Ft
75%-át
193500 Ft-ot

2.:50%-át

3.:40%-át
0

laptop:
64500 Ft 25% /:25
2580 1 % /*100
258000 100 %
75% -t nem fizettél ki. 25800*0.75=193500 Ft-t nem fizettél ki.

papírhulladék:
(120:240:)*100= 50 50%

kirándulás:
(2:5)*100=40 40%
1