Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (elektrosztatika)

Főoldal » Középiskola » Fizika
474
Ezt a 3 feladatot kell beadnom holnapra és nagyon nem megy a fizika. Valaki tudna segíteni??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
·1)
Összeérintés után a töltések a két gömb között egyenlően oszlanak meg
Egy-egy gömb töltése `Q = (Q_1 + Q_2)/2` lesz.
A kozottük fellépő erő a Coulomb törvény értelmében: `F = k * (Q_1 * Q_2)/r^2`
ahol `k = 9 *10^9 C^2/(N*m^2)`
vagyis az erő `F = k * Q^2/r^2` lesz
2)
Szintén a Coulomb törvényt alkalmazod
`F = k * (Q_1 * Q_2)/r^2` és kiszámolod a r-et.
3)
Az egyes töltéspárokra szintén a Coulomb törvényt alkalmazod.
Az egynemű töltések taszítják, a különbözőek vonzzák egymást
Ha egy testre több erő hat, akkor az erők eredőjével lehet helyettesíteni a több erőt.
0

Köszönöm
0