Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene valaki?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
567
Egy ampermero 2A aramot mutat.Hany elektron halad at rajta?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Azt tudjuk, hogy az Ampermérőt sorosan kötjük be az adott mérési ponton.

Töltésmennyiség jele : Q
Mértékegysége : [As] Amper secundum
Akkor ebből kiindulva Q=[I·t] 1 idő egység alatt:
Q=2A·1s=2As vagy 2C (Coulomb)

De ahogy olvasson, azt is feltételezem, hogy lehet arra gondoltál , hogy hány db elektron "halad át" 1 idő egység alatt, akkor :

1db elektron (-) 1, 602·10-19C
2C ÷ 1,602·10-19C=1.248·1019 db elektron
1