Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebrai egyenletek, egyenlőtlenségek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
821
Két ember életkorának aránya most 3:5. Hány évesek, ha 10 év múlva életkoruk aránya 7:10 lesz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen egyik x, másik y

x/y=3/5-->x=3/5 y

(x+10)/(y+10)=7/10--> 10x+100=7y+70

6y+100=7y+70--> y=30, x=18
:)
0