Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek segítség kellene

Főoldal » Középiskola » Matematika
413
Az alábbi összefüggést kellene egyszerűbb alakra hozni ha lehet lépésenként
sin30°-(cos60°×ctg45°)²

Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Itt csak annyi a feladat, hogy kiszámolod a leírt értékeket. Ezek az ún. nevezetes szögek szögfüggvényértékei, ezeket tudni kell (vagy azt, hogy hogyan lehet kiszámolni);

`sin(30°)=1/2`
`cos(60°)=1/2`
`ctg(45°)=1`

Tehát:

`(1/2 - (1/2 * 1)²) = 1/2 - 1/4 = 2/4 - 1/4 = 1/4`
Tehát a kifejezés értéke `1/4`.

Javítva.
Módosítva: 7 éve
1