Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, 7. Osztály SOS

Főoldal » Általános iskola » Fizika
583
1. Számítsd ki a Föld felszínétől 2 km-re lévő 2 tonna tömegű repülő helyzeti energiáját! (g~10 m/negyzetszekundum)
2. Mennyivel nőtt az 54 kg-os Hosszú Katinka világbajnok úszó ő helyzeti energiája, amikor 2009-ben felállt a 80 cm magas dobogó legfelső fokára?
Helyzeti energia=m×g×h
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!
Szerintem a dolog csak annyi, hogy be kell helyettesíteni a megfelelő átváltás után.
1. h=2km=2000m
m=2 tonna=2000kg
g=10m/s2
Ezeket csak be kell ütni a számológépbe: 2000x2000x10

2. h= 80cm=0.8m
m=54 kg
g=10
Ugyanígy be kell ütni a számológépbe: 54x0,8x10
0