Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebrai alapfogalmak

Főoldal » Általános iskola » Matematika
511
Valaki segítene a csatolt képen làtható feladatokban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
5.)
3a*2=6a
3a+5a=8a
3a*1/4a=3a*0,25a=0,75a
3a-2ab= -a*(2b - 3)
3a÷3a2=a3

7b2*b=7b3
2*7b2=(2*7b2)
7a*7b2=72ab2
14b2*7b2=(2*72b4)
7b2*1/5b=7b³/5

6.)
3(x-4)=3x-12
4(x-7)=4x-28
5(2x-3)=10x-15
12-6(x+8)=12-6x+48

7.) 3a+4-4b-5a+4b-13+8a
3*2+4-4*(-1)-5*2+4*(-1)-13+8*2=3

2(3y-x)+5(2x-3y)
6y-2x+10x-15y=6*(-2)-2*0,5+10*0,5-15*(-2)=22

71a-182b+86a+b-157a+143b=326b=326*(-3,6)=-1173,6

6(2a+4)-4(5-3b)-(2b-3a)=12a+24-20+12b-(2b-3a)=9a+24-20-10b=12*5/6+24-20+12*(-1,2)=-0,4

1

1

Valami hibás az előző válaszoló válaszai között
5. Feladat
3a-2ab=b
6. Feladat
b) - 4x +28
c)-10x+15
d)12-6x +48
(rosszul másoltad le a feladatot azért jött ki rosszul)
1