Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi...

Főoldal » Általános iskola » Matematika
486
Mivel nem vagyok nagy matek fej, ráférnék egy kis segítségre, íme: “ A piacon 23kg barack és 45kg szilva 210 pénzbe kerül. Hány pénzbe kerül egy kg barack, ha egy kg szilva ára 60%-a az egy kg barack árának?”
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
Megcsinalom gyors ;)
0

Hat hallod ez nehezebb mint gondoltam xd
0

23b+45sz=210
b=sz3/5

23(3/5sz)+45sz = 210
13,8sz+45sz = 210
58,8sz = 210
sz= 210/58,8
sz = 3,57
Ezzel inkább csak az átlagom jött ki :(

1

23*x+45*x*0,6=210
50*x=210 //50
x=4,2
Barack:4,2 pénz
Szilva:4,2*0,6=2,52 pénz
0