Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
464
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1)
oldat: m=160 g
oldott anyag: m=50 g
m/m%=50/160*100=31,25%

2)
Oldott anyag: m=30 g
m/m%=12%
⇒30 g az oldat 12%-a⇒
100%=30/12*100=250 g

3)
Oldat: m=1200 g
Oldott anyag: m=35 g
m/m%=35/1200*100=2,92%

4)
m/m%=20%
m₁=50 g ⇒mo.a.=50*0,2=10 g
Víz: 150 g
⇒m₂=200 g
m/m%=10/200*100=5%

5)
m₁=300 g
m/m%=5%
⇒mo.a.=300*0,05=15 g
m/m%=15/240*100=6,25%

6) (MNaOH=40 g/mol)
80 g NaOH
n=80/40=2 mol
864 g víz (M=18 g/mol)
n=864/18=48 mol
Összesen: 50 mol
n/n%=2/50*100=4%

7)
cm=150 g/dm³
V=200 cm³=0,2 dm³
m=c*V=150*0,2=30 g

8) (M=40 g/mol)
V=200 cm³=0,2 dm³
c=8 mol/dm³
Sűrűség: 1, 418 g/cm³
n=0,2*8=1,6 mol
mo.a.=1,6*40=64 g
m=200*1,418=283,6 g oldat
cm=m/V=64/0,2=320 g/dm³
m/m%=64/283,6*100=22,57%
0