Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene valaki?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1436
Mennyi elektron halad át 40 sec alatt a vezetőn amelyben 0,2 A áram kering?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Az lényeg..
Áramerősség×idő=töltésmennyiség
A töltés mennyiséget (Q ) osztva az elektron töltésével (e) akkor megkapjuk az elektronok számát.
I×t=Q. És Q/e=n. e=1.6×10^(-19)C
I=0.2A. t=40s
Q=0.2A×40s=8C
8C/(1.6×10^(-19))=5×10^19
Tehát 5×10^(19) darab elektron halad át


0