Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Általános iskola » Matematika
625
Y=-1/2x+2
Tengelypont
Zéruspont
Inverz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
y=-1/(2×x)-2
Zérus pont:
Ha y=0
0=-1/(2×x)-2
2=-1/(2×x)
4×x=-1
x=-0.25
Zérus pont: (-0.25,0)
Tengely pont:
x=0
y=-1/(2×0)-2
A -1/(2×0) nem értelmezhető tehát nincs tengely pontja.
Inverze:
x=-1/(2×y)-2
x+2=-1/(2×y)
1/(x+2)=-2y
-1/(x+2)=2y
-1/(2x+4)=y (inverze)


1