Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segiteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
621
E(x)=(2x-1)a negyzeten -x a negyzeten-(x+1)a negyzeten! Ha n termeszetes szam mutassatok ki hogy E(n) termeszetes szam es oszthato 4-gyel! Olvassatok el figyelmesen kerlek!!! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nehéz lesz, mert nem igaz;

https://www.wolframalpha.com/input/?i=(2x-1)%5E2+-x%5E2-(x%2B1)%5E2

Látható, hogy x=1-re és x=2-re negatív értéket vesz fel.
0