Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (helyzeti energia)

Főoldal » Középiskola » Fizika
453
Számítsd ki a Föld felszinetol 2kmre levő 2tonna tömegű repülő helyzeti energiáját!(g=10m/s2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
E*=m×g×h
m= tömeg (2Tonna=2000kg)
h= "magasság"=2km=2000m
E*=(2000kg)×(10m/s^2)×(2000m)=
40000000J=4×10^7J
0