Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dinamika

Főoldal » Középiskola » Fizika
517
Az m1=0.2kg és m2=0.4kg tömegű kiskocsikat olyan fonállal kötjük össze amely F=60n erő hatására szétszakad. Mekkora erővel lehet húzni az m1 kiskocsit?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m1=0.2kg m2=0.4kg
(m1+m2)×a=F
a×m2>60N
a×0.4kg=60N
a=150m/s^2
(0.2kg+0.4kg)×(150m/s^2)=90N max
Módosítva: 7 éve
0