Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Advice

373
Hello.
Az utóbbi 2 hónapban rengeteg negativ dolog történt velem és úgy érzem ellenem van a világ meg minden szar. Ma pl volt egy autós balesetem úgy hogy balról nekem jött egy másik de nagyon.
Ti hogy vezetitek le a stresszt és a haragot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
segíts, tanács, harag, egézséges, élet, stressz
0
Középiskola / Egyéb

Válaszok

3
Attól függ hogy mennyi időd van. Ha van sok, kapcsolódj ki, haverokkal, biztos vannak, vagy csinálj valami olyat amit szeretsz. Ha nincs, akkor csak beszélgess valakivel, biztos le tudnak nyugtatni és le tudod velük vezetni. A Legjobb ha van egy háziállatod. Nekem ezek jöttek be
0

Szia!
Először is, jobbulást kívánok!
Ha nagyon le vagy törve, és mostanság semmi nem jön össze, akkor a legrosszabb amit tehetsz, hogy hagyod magad a rosszkedvbe süppedni. Tudom-tudom nagyon közhely, de minden rosszat jó követ, rossz nélkül nincs jó, jó nélkül pedig nincs rossz.
Nagyon sok múlik azon, hogy fel tudod-e dolgozni. Ha valamin nagyon rágódsz, mert bánt és újra és újra előjön, az csak letör téged, ugye? A megtörtént eseményeken való rágódás helyett a problémák megoldásán agyalj. Ezzel arról eltereled a gondolatod, hogy szomorkodj, s mintegy motiválod inkább magad arra, min változtass, mit tegyél, mit kell elérned hogy jobb legyen. Például a balesetedre gondolva, ne arra koncentrálj, ahogy történt, az ijedelemre, a fájdalomra, a tehetetlenségre, hanem arra, hogy minél előbb meg kell gyógyuljak! Ezzel magadat is gyógyítod, hiszen téged egy ilyen komoly dolog sem tudott letörni, te erősebb vagy ennél.
A korábbi hozzászóló csupa csupa jó dolgot írt le. Könnyebbé teszi a stresszlevezetést. A harag egy olyan dolog amit te generálsz, nem a külső tényező. Ha valaki keresztbe tesz neked, nem az egyetlen választásod, hogy haragudj rá. Egyáltalán megér az illető annyit, hogy időt és energiát pazarolj rá?
Keress jó társaságot, legyen az anyukád akivel leülsz beszélgetni, vagy akár kisírod neki mi a baj, megkönnyebbülsz. Egy jó nagy sírás rengeteget tud segíteni. Nem szégyen. De társaság lehet a kutyád,cicád,lovad,hörcsögöd,nyuszid...stb Az állatok rengeteg szeretetet tudnak adni. Csinálj olyan dolgokat amiket szeretsz, próbálj alkotni, mert az alkotás öröm(és az alkotáson keresztül sokan le tudják vezetni a feszültséget). Mindegy mennyire szép amit csináltál, lényeg az hogy neked tetszen te elégedett legyél, téged ki tudjon fejezni. Próbálj erőt meríteni belőle, hogy tudd állni a sarat.
Stresszlevezetésre amit semmiképpen sem ajánlok, az evés(pedig rengetegen fordulnak ehhez). Pillanatnyi megoldás és hosszútávon következnényei is vannak. Ámbár nem arról beszélek, hogy ne jutalmazd meg magad egy nehéz nap után a kedvenc kajáddal, hanem a kényszeredett folyamatos zabálástól óva intelek..Helyette menj el sétálni egy parkba, vagy futni. Jó ha az ember el tud kicsit szakadni, és elgondolkozhat a saját dolgain.

0

Imádkozz az Úrhoz :)
-1