Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmikus egyenletrendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
632
Sziasztok! Nem tudom a csatolt egyenletrendszert megoldani, mivel csak ismeretlennel való felszorzással tudnám megoldani, így azt az ágat is levezetve. Az okos photomath aztmondta (x;y nem valós szám), de azért ha valaki mégis megtudná oldani így tz előtt, örülnék.
Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Logaritmikus egyenletrendszer
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
elso egyenlet
lg(x-y)-lg2^2=lg10-lg(x+y)
lg [(x-y)/4]=lg[10/(x+y)]
log fuggveny szigmon
(x-y)/4=10/(x+y) keresztbeszoroz
(x+y)(x-y)=40 azonossag
x^2-y^2=40
masodik egyenlet
lg (x/3)=lg(7/y)
log fgv szigmon
x/3=7/y keresztbeszoroz
xy=21
innen mar SIMA
1