Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
559
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1)
V₁=350 cm³
V₂=500 cm³
⇒V%=350/500*100=70%
Sűrűség₁=0,789 g/cm³ ⇒m₁=0,789*350=276,15
Sűrűség₂=0,880 g/cm³ ⇒m₂=0,880*500=440
m/m%=276,15/440*100=62,76%

2)
m=22 g
M=40 g/mol
n=m/M=22/40=0,55 mol
V=250 cm³=0,25 dm³
c=n/V=0,55/0,25=2,2 mol/dm³

3)
m₁=15 g
m₂=250 g
m/m%=15/250*100=6%

4)
mo. a. =18 g
mo. sz. =160 g
⇒moldat=18+160=178 g
m/m%=18/178*100=10,11%

5)
mvíz=80 g
Mvíz=18 g/mol
nvíz=80/18=4,44 mol
6,5 g NaOH
MNaOH=40 g/mol
n=6,5/40=0,1625 mol
n/n%=0,1625/4,44*100=3,5%

6)
V=75 cm³=0,075 dm³
m=1,5 g
M=40 g/mol
n=1,5/40=0,0375 mol
c=n/V=0,0375/0,075=0,5 mol/dm³

7)
V=350 cm³
Sűrűség=1,08 g/cm³
m=1,08*350=378 g
m/m%=10%

Kálium-bromid: 378*0,1=37,8 g
Víz: 378-37,8=340,2 g
0