Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi segítség kellene! Köszönöm..

Főoldal » Középiskola » Matematika
909
Ha egy rombusz oldalfelező pontjait összekötjük 100em2 területű négyszöget kapunk. Mekkora a rombusz oldala, ha egy szöge 50° ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A berajzolt rombusz területe fele akkora mint az eredeti rombuszé.
Ezért a rombusz területe 200m^2
Mivel a rombusz területe=
Sin(a)×A^2=T
a= a két oldal szöge.. (Ami 50°)
Sin(50°)×A^2=200m^2
A^2=200m^2/Sin(50°)
A=√(200m^2/0.766)=16.16
1

Nekem ez jutott eszembe:
1