Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

10.-es fizikai házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
597
az R1 = 0,1 m és R2 = 0,08 m vörösréz golyók tömeg tömegközéppontjainak távolsága 0,25 m. A vörösréz sűrűsége 8920 kg / m^3. Mekkora erővel vonzzák egymást?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, segítség, házi, help, légyszi, koszonom
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
az R1 = 0,1 m és R2 = 0,08 m vörösréz golyók tömeg tömegközéppontjainak távolsága 0,25 m. A vörösréz sűrűsége 8920 kg / m^3. Mekkora erővel vonzzák egymást?
V(gömb)=(4/3)×π×R^3
V×ρ=m
Tehát először számoljuk ki a golyók tömegét.
R1=0.1m
ρ=8920kg/m^3
V1=(4/3)×π×(0.1m)^3=0.0042m^3
m1=V1×ρ=(0.0042m^3)×(8920kg/m^3)
=37.4kg
R2=0.08m
V2=(4/3)×π×(0.08m)^3=0.00215m^3
m2=V2×ρ=(0.00215m^3)×(8920kg/m^3)=19.13kg

F=(m1×m2)×G/d^2
G=6.6741×10^(-11) (m^3)/(kg×s^2)
F=(37.4kg)×(19.13kg)×G/(0.25m)^2=
=7.72×10^{-7}N

1