Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Erők

Főoldal » Középiskola » Fizika
582
Sziasztok! Megcsinálná valaki és fűzne hozzá magyarázatot, hogy mi hogyan jött ki? Mert nem értem.

Előre is köszönöm!
A képeket csatolom
Két hasonló lap, de más feladatokkal.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1/A
mert az erő=tömeg×gyorsulás.
A tömeg az "kg," a gyorsulás pedig
"m/s^2"
Így a mértékegysége kg×m/s^2
2/C
Mert nincs súrlódás.. A valóságban a surlódás miatt az "A" lenne a helyes válasz... De mivel nincs surlódás ezért akármekkora tömegű is lehet az asztalon a tömeg a "logó" tömeg mindig elfogja húzni.
3/C
Egy példát hozok fel..
A föld vonz téged.. De még se a Föld esik feléd.. Vagyis a Föld is kitér a vonzásod miatt de ez a kitérés 0.
4A
Az erő=tömeg×gyorsulás
F=m×a
A gyorsulás (a=2m/s^2)
A kocsi tömege:1200kg
F=(1200kg)×(2m/s^2)=
2400kg×m/s^2=2400N
Surlódás esetén:
F(surlódás)=m×g×μ
Ahol az "m" a test tömege.
A "g" a nehézségi gyorsulás.
A surlódás és húzó erő egymás ellen dolgozik.Ezért
F(húzó)-F(súrlódási)=F(össz.)
A gyorsulás ismeretével számoljuk ki a húzó erőt!
F(össz.)/m=a=2m/s^2
(F(húzó)-F(súrlódási))/m=a
{m a kocsi tömege!}
A súrlódási erő nagysága:
F=m×g×μ=(1200kg)×(10m/s^2)×0.05=
600N
(F(húzó)-600N)/1200kg=2m/s^2
F(húzó)-600N=2400kg×m/s^2 (N)
F(húzó)=3000N
5,
1.kérdésre. Mivel a tárgy nem mozdul el ezért a két erő egyenlő nagyságu
Ha 200N erő elmozdítja ezért
F(surl)<200N
μ×m×g<200N.
μ×(50kg)×10(m/s^2)<200N
μ×500N<200N
μ=200N/500N=0.4
6.
F(közeg)=a jármű sebessége a négyzeten x homlokfelület x tényező x 1/2 légsűrűség
F(közeg)=(v^2)×A×C×p×0.5
C=tényező A= hom. felület ,p= sűrűség.
Mivel zuhan ezért
F(közeg)<F(grav*)
F(közeg)<m×g. ,(m az ejtő ernyős töm.)
(v^2)×A×C×p×0.5<m×g
(v^2)×A×C×p=2×m×g
v^2=2×(m×g)/(A×C×p)
v^2=(80kg)×(10m/s^2)/(25×1,2×1,29)
V=4.547m/s
Eddig kész

Tehát ennyi.. Segített?
Módosítva: 7 éve
1