Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6. Feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
483
Két szám osztása révén hányadosnak 11-et, maradékul 13-at kapunk, határozd meg a két számot ha tudjuk, hogy a különbségük 913
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Két szám osztása révén hányadosnak 11-et, maradékul 13-at kapunk, határozd meg a két számot ha tudjuk, hogy a különbségük 913
Legyen a két szám A és B...
A/B= 11 maradék 13 ezért
A=11×B+13
A-B=913 ezért A=913+B
Két egyenletett egyesítve:
913+B=11×B+13
913=10×B+13
900=10×B
B=90
Mivel A=B+913=90+913=1003
Az egyik szám a 90 a másik 1003.
0