Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell megoldani?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1839
Sziasztok!

Tudnátok segíteni ebben?
Mennyi annak a gyereknek a súlya, aki 300cm2-nyi felületen nyomja a talajt, és a nyomása 15.000Pa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
A nyomás
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
F=m×g=P×A
Ahol a P a nyomás A a felület
"m" pedig a tömeg..
Így
m=P×A/g
A=300cm^2=0.03m^2
P=15 000Pa
g=10m/s^2 (nehézségi gyorsulás)
m=P×A/g=
(15 000Pa)×(0.03m^2)/(10m/s^2)=
45kg.
45kg os a gyerkőc
0