Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
927
Kérlek szépen titeket
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Átszorzol 4-el és 2x+y-al, majd rendezel x-re akkor X=1/2y akkor x duplája y-nak és x 200%-a y-nak
0

A 7-es kérdésnél x=50 , y=2 x-nél bal oldal 25/x jobb oldal számlálóban a hatvány ugyan az tehát a hányadosuk 1, a nevező átalakítás után zárójelben 7/4 x 8/7 keresztbe szorzással kijön, hogy 8/4-ed vagyis 2.

Tehát bal oldal 25/x jobb oldal 1/2 Elvégezve a keresztbe szorzásokat kijön, hogy x=50

b) a1b = 108 bal oldal 108/36= 3
3x4 = y + 10
2=y
0