Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon de nagyon fontos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
775
Segítsetek a 3,4,6
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
3. Feladat 42 63
105:5=21
21×2=42
21×3=63
2

3-2,4=0,6
2,4:0,6=4
16:4=4
4m2= 0,6 l festék
3:0,6=5
5×4=20
20m2 felületre elég
1

Remélem jó, de kössetek belém.
x+2y 5
------ = ----
2x+y 4

4(x+2y)
--------- = 5
2x+y

4(x+2y)=5(2x+y)
4x+8y=10x+5y
4x+3y=10x
3y=6x
y=2x ebben nem vagyok biztos, de ez esetben x:y = 2:1

b feladat: 200%

Fáradt vagyok, de remélem jó, ha nem, kössetek belém, legalább én is tanulok valamit :)
Módosítva: 7 éve
0