Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, ionok

Főoldal » Általános iskola » Kémia
513
1.Adottak a Z= 3 Li, Z= 11 Na, Z= 19 K fémek.
Allapitsd meg :
~az ionizációs folyamatukat;
~hány protonja és elektronja van mindegyik alkálifém atomjának az ionizáció előtt és után
2. Milyen hibákat ismersz fel az alábbi ionok jeloleseben?
Li+, 2+Ca, H+1, S 2-,Al3-,F+
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1. Li (lítium) lead 1 elektront hogy elérje a nemesgáz szerkezetet, így lesz 2 elektronja és marad 3 protonja
Na(nátrium) lead 1 elektront hogy elérje a nemesgáz szerkezetet így lesz 10 elektronja és marad 11 protonja
K(Kálium) lead 1 elektront hogy elérje a nemesgáz szerkezetett így lesz 18 elektronja és marad 19 protonja

2. Li+ Ca2+
H+ S2- Al 3+
F -
1