Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon fontos beadandó

Főoldal » Középiskola » Matematika
1140
Sziasztok. Szeretnék segítséget kérni ebben a feladatsorban. Nagyon gyenge vagyok matekból, így egyedül nem menne. Ezer hála annak aki segít
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
..
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Mennyi van meg belőle?
0

Ha jól sejtem, akkor az egész osztálynak most jutott csak eszébe :D
1

Kicsi sinusz kicsi képlet és kész az egész nem tudom mit nem tudsz ezen
-2

6. Legyen az egyik oldal `x`, ekkor a másik oldal `12-x` hosszú., így a háromszög területe `(x*(12-x)*sin(30°))/2`, ennek kell 8 cm²-nek lennie, tehát:

`8=(x*(12-x)*sin(30°))/2`

Ebből egy másodfokú egyenletet kapunk, melynek megoldásai: `x=4` és `x=8`, tehát ha az egyik 4 cm hosszú, akkor a másik 8 cm hosszú, és fordítva. Nem lepődünk meg, hogy ezt kapjuk, mert az oldalak felcserélhetőek.
Akárhogy is, a háromszög két oldala 4 cm és 8 cm hosszú.
A harmadik oldalt a koszinusztételből tudjuk meg; ha a harmadik oldal `c`, akkor:
`c²=4²+8²-2*4*8*cos(30°)`, erre `c=`~`4,96` adódik, tehát a háromszög harmadik oldala 4,96 cm hosszú.
Módosítva: 7 éve
2