Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat

Főoldal » Középiskola » Kémia
611
Sziasztok. Csatolok képet. Kérem szépen valaki segítsen benne. Köszönöm a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Szerintem 200g mert egy ugye 2% os és egy literbe van 2g tehát 100X2=200
1

Az átváltásokat nézd meg alaposan(csak itt lehet elcsúzni ennél a feladatnál), és 1 liter=1dm3
Behelyettesítettem a házifeladatot értékeit abba a képletbe amit felette leírtál.
2 vegyesszázalék = x gram / 100000 cm3 x 100
Ha jól számolok 2000gramm, azaz 2 kiló.
Másodiknál hasonlóképpen csak behelyettesítettem.
0,1 térfogatszázalék = x cm3 / 20000 cm3 x 100
Ha jól számoltam 20 ml folyadék kell.
1