Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
578
Segitsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.: igaz. A és B fordítottan arányos a 3 és 5 számokkal. Tehát B=3, A=5 lesz. Az A 50%-a az 2,5 lesz. Ezáltal B(3) nagyobb lesz mint A 50%-a (2,5).

b.: igaz. Ha a feladatok 60%-át oldotta meg, akkor 40%-ot még nem oldott meg. Ez esetben a 40% az 8 feladatot jelent. Ha a 40%-ot leosztod 8-cal, akkor megkapod, hogy 1 feladat, az hány százaléknak felel meg. 40/8=5 ==> 1 feladat az 5%-nak felel meg. Ha a 60%-ot leosztod 5-tel, akkor 60/5=12 lesz, tehát 12 feladatot megoldott. Utána már csak össze kell adnod a megoldott és a megoldatlan feladatok számát. 12+8=20, ami kevesebb, mint 25.

c.: hamis. Az 1:50000 azt jelenti, hogy ami a térképen mondjuk 1cm, az a valóságban 50000cm. Ha 10cm-t veszünk, akkor az a valóságban 500000cm lesz, ami egyenlő 5000m-rel, ami egyenlő 5km-rel.

d.:igaz. Vegyük úgy, hogy az oldalak hosszai egyenlőek 5x, 7x, illetve 8x-szel. Így a háromszög kerülete egyenlő lesz 5x+7x+8x=20x-szel. 20x=30cm, akkor 2x=3cm ==> x=1,5. Ezután be kell szoroznunk x-szel az oldalakat. Az 5x hosszú oldal az 5*1,5=7,5cm, a 7x hosszú 7*1,5=10,5cm, a 8x hosszú pedig 8*1,5=12cm lesz. Így a háromszög leghosszabb oldala valóban 12cm lesz.
0