Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Teljes négyzetté alakítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
740
Hali valaki tudna nekem segíteni a teljes négyzetté alakításban!

2x²+6x-5=0 és x²+4x+10=0 másodfokú egyenleteket kellene teljes négyzetté alakítani! Köszi a válaszokat ! Lehetőleg ha lehetséges magyarázattal vagy esetleg levezetve köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, alakítás, Teljes, négyzetté
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ebből kell ki indulni:
(A+B)^2=A^2+2AB+B^2

Példa:
x²+4x+10=0
x²+2×2×x+10=0
A=X B=2
x²+2×2×x+2²+6=(x+2)^2 +6
0