Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A szén-dioxid

Főoldal » Középiskola » Kémia
803
Sziasztok! Ebben a két feladatban kérném a segítsègeteket idő hiány miatt. Nagyon köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, Szén-dioxid
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1) Egyenlet: C+O2=CO2
Anyagmennyiségek: 1 mol+2 mol= 1 mol
Tömegek: 12+(16*2)=12+32=44 g
A szén-dioxid szerkezeti képlete: http://erettsegi.com/wp-content/uploads/2013/04/co2.jpg (ezen a linken)

2) a) Tapasztalat: Gázfejlődés történik
Magyarázat: a mészkő és a sósav reakciója szén-dioxidot fejleszt
b) Tapasztalat: megzavarodik a meszes víz
Magyarázat: mivel kalcium-karbonát csapadáék válik ki benne



Módosítva: 7 éve
1