Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy A×A amőba játékban hány döntetlen "felállás" lehetséges?

447
Például:
XXO
OOX
XOX
Vagy:
OOX
XXO
OXO
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
játék
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Nem hiszem, hogy érdemes ismételgetni a kérdést, ezt nagyon reménytelen megtippelni is...
Még fix méret esetén se tudnál megsaccolni, nemhogy ismeretlennél.
0

3x3-as mezőn nem annyira lehetetlen az összeszámlálás. Attól függően, hogy ki kezdi a játékot az "X" szempontjából 5 vagy 4 lehet ott. Nyeréstől függetlenül az összes esetek száma itt 9 elem 5-ödosztályú és 4-edosztályú kombinációinak az összege lehet, azaz 252. Tehát a döntetlenek száma kisebb ennél. Az első példa az első csoportból való, Ha a mintázatot vízszintes sávokra bontom, akkor ott minimálisan egy "X"-nek és maximálisan 2 "X"-nek kell szerepelnie. Mivel pontosan 5 "X" szerepelhet, akkor sávonként 2db "2X"-es és 1db. "1X"-es sáv fog szerepelni ott, mégpedig 3 féleképpen. A sávok összeillesztésénél arra kell vigyázni, hogy se vízszintesen, se függőlegesen, se átlósan ne szerepeljen egymás mellett 3 azonos figura ("X" vagy "O").
Módosítva: 5 éve
0

Az ismertetett technikával 16 esetet kapunk az első csoportra. "X"<-->"O" cserével nyilvánvalóan ugyanennyi eset lesz a második csoportra is. Így az összes döntetlen esetek száma 32 db.
(Az első csoport eseteit lásd a csatolt képen)
Módosítva: 5 éve
0

Hogyan definiálod az AxA amőbát? Mert én az amőba játékot úgy definiálom, hogy akkor van vége, ha valaki kirak 5 egyformát egy sorban, oszlopban, átlóban. Olyanban 3x3-as nem értelmes. Egy 100x100-as amőba végetérhet 9 lépés után is, vagy döntetlen lehet 10 000 lépés után is.

Van a tic-tac-toe játék is, ami 3x3-as, és 3-nak kell lennie egymás mellett. Arra gondolsz esetleg? Ott egy 100x100-as mit jelentene?
0