Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Levezetéssel szeretném kérni, ha lehet. Előre is köszönöm!

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
507
Igazából az R-programhoz kell, de a számolás része a fontos!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Az a helyzet, hogy nagyon nem é√tem, mit kell egyszerűsíteni. Ezek mind konstansok, tehát zinte fejben ki lehet számolni az értékűket, vagyis aztán R-ben már csak egy konstans lesz belőlük mindenfajta számolás nélkül. De azt én nem nevezném "egyszerűsítsd a számolást"-nak...

a) Σ j(j+1) = 1·2+2·3+3·4+4·5+5·6=2(1+3)+4(3+5)+5·6=8+32+30=70
b) 1+3+9=13
c) 5²+7²+9²=25+49+81=155
d) (-3+(-1)+1+3+5+7)/2=(5+7)/2=6

De hát ez nagyon gagyi dolog...
0